Vandaag Gezond

En morgen ook

Mijn naam is Ilona Wullink en mijn passie is voeding. Jaren geleden had ik last van allerlei verschillende klachten, zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid en eczeem. Ik had geen idee wat het kon zijn maar ik had wel het vermoeden dat het met voeding te maken had.

Pas toen ik bij een diëtist kwam, werd het allemaal duidelijk. Ik blijk een koemelkallergie te hebben en lactose intolerant te zijn. Dankzij de diëtiste leerde ik wat voeding allemaal met je kan doen en hoeveel invloed dat op je lichaam heeft.

Na een periode van wennen maakt dit je creatief in boodschappen doen maar ook met recepten. Het leert je om op een andere manier naar eten te kijken. Na eerst zelf een paar jaar te hebben geëxperimenteerd met voeding besloot ik een opleiding te gaan volgen tot voedingsconsulent. Halverwege 2015 heb ik mijn diploma behaald en ben ik er klaar voor om andere mensen te gaan helpen.

Andere mensen helpen is namelijk naast voeding ook een passie van mij. Ik weet hoe belangrijk het is om je fit te voelen, geen buikklachten en eczeem te hebben en genoeg energie te hebben om te doen wat je wilt doen. Hier speelt voeding een belangrijke rol in.

Ik kan jou stap voor stap meenemen in de wereld van voedselallergieën. Want hoe weet je of je een voedselallergie hebt? Hoe kom je hier achter? Maar eigenlijk belangrijker, hoe leer je hier mee om te gaan? Het vermijden van bepaald voedsel is niet makkelijk, zeker in het begin niet. Hoe moet je de etiketten lezen en waar moet je op letten? Wat voor dingen kan ik nu nog wel eten en waar is vervanging voor? Maar ook, eet ik iets verkeerds, wat kan ik dan het beste doen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Vandaag Gezond en ontvang leuke tips, adviezen en recepten voor je koemelkallergie en/of lactose intolerantie.

Laatste Nieuws